Skip to content

Kezdőlap

Szeretettel köszöntjük a Kecskeméti Zenészegylet hivatalos honlapján.

A továbbiakban pedig tegeződni illik, hiszen a zenész berkekben ugyebár ez a szabály.

Ha zenész kolléga vagy, akkor azért örülünk neked, mert ez egy örömteli találkozás, ha pedig mással foglalkoznál,  akkor pedig főleg örülünk, hogy meglátogattál bennünket.

Tudvalévő, hogy kis hazánkban a könnyűzenészek civil szerveződései igen gyermek cipőben járnak. Ennek meg vannak az okai, amelyek még a régi időkre nyúlnak vissza. De szubjektív okai is vannak, hiszen a zenész egy különös teremtménye az Úristennek. Igen befelé forduló és csak a színpadon, a saját közönségének nyílik meg. Éppen ezért nehéz bármilyen szerveződésbe bevonni.  Csak akkor hajlandó kibújni csiga-házából, ha abból haszna származik. Éppen ezért olyan nagyszerű és megbecsülésre érdemes ez az egyesület, mert minden tagja valamilyen formában kötődik a zenéhez, a zenei alkotó munkához. Ők felismerték, hogy együtt könnyebb létezni, célokért küzdeni és egymást segíteni. Jó egymásról tudni, s természetesen ez csak úgy valósulhat meg, ha valahol találkozhatunk. Ez a honlap és a mögötte lévő fiatal és örökifjú zenész kollégák azért vannak, hogy az élet nehéz perceit jobbá, szebbé tegyék. Legyél a vendégünk minél többször!


A Kecskeméti Zenészegylet 2000. decembere óta több mint 1500 rendezvényen, programon  75000 lelket szólított meg. Ezt 80 fős tagságával és 30 fős támogató, önkéntes segítő gárdájával érte el. A rendezvényeken elért közönség a 4-75 éves korosztály minden életkori csoportját magába foglalta.

Projektjeink az alábbi szervezetek támogatásával valósulhatnak meg.